September 30, 2023

kliknime.online

твоето место за забава

Стар трик на нашите баби: Преспијте со КРОМИД во чорапите, а наутро погледнете што се случува

Стар трик на нашите баби: Преспијте со КРОМИД во чорапите, а наутро погледнете што се случува

Мал трик кој ќе ви ги оживее стапалата

Факт што многумина не го знаат, или едноставно го игнорираат, е дека нашите стапала се многу чувствителни и се поврзани со сите внатрешни органи.

Традиционалната кинеска медицина ги нарекува овие врски меридијани и секоја од нив води до различен внатрешен орган.

Експертите велат дека на нашите стапала има околу 7.000 меридијани.

Затоа Кинезите традиционално го користат стариот трик со кромидот во чорапи, кој го користеле и нашите баби.

Земете еден кромид, црвен или црн, не е важно, исечете го на тенки прстени.

Ставете ги круговите под стапалата облечете чорапи и легнете да спиете.

Додека спиете, меридијаните ќе бидат стимулирани. Кромидот помага при разни проблеми, а освен тоа кога е директно на кожата ги отстранува бактериите.

Фосфорната киселина, која нè тера да плачеме кога сечеме кромид, помага во прочистување на крвта.

Овој трик помага да се елиминираат бактериите, да се елиминираат токсините и хемикалиите, а помага и кај симптомите на грип и настинка.

Иако звучи чудно, многумина кои го пробале овој трик велат дека нивните стапала сега подобро мирисаат, што веројатно има врска со тоа што кромидот отстранил многу бактерии.