March 28, 2023

kliknime.online

твоето место за забава

Со оваа оптичка илузија може да дознаете дали сте песимист или оптимист

Оптичка илузија која прикажува мачка на скалила би можела да открие нешто за вашата личност. Илузијата бара од вас да погледнете во која насока се движи мачката. Се тврди дека во зависност од насоката на која мислите дека оди мачката, се открива вашиот пристап кон животот.


Фото: Klix
Доколку мачката ви изгледа дека се качува по скалите, големи се шансите дека имате оптимистички поглед на животот. Вие сте лице што гледате потенцијал и раст секаде, а вашиот ум е научен да гледа на начините на кои може да напредувате. Вам ништо не може да ве спречи да напредувате во животот.

Од друга страна, доколку ви изгледа дека мачката се симнува по скали, имате личност што е песимистичка и скептична. Можеби тоа е засновано врз вашите животни искуства или луѓето што сте ги среќавале во минатото, но вашиот поглед на живот е на негативната страна.