September 30, 2023

kliknime.online

твоето место за забава

Симеон Атанасов повторно со сеќавање

Како велат човек и после смртта живее онолку колку што го споменуваат неговите најблиски..Ромската кралица Есма Теодосиевска несомнено живее бидејки Симеон Атанасов со огромна љубов се сеќава на неговата мајка Есма и неговиот татко и учител Стево.Тој раскажува како во 1984 год неговиот вујко го однел во Белград го однел во школото на Стево и Есма Теодосиевски и со тоа го означил клучниот момент каде што Симеон бил земен под закрила и до ден денешен или како што вели Симеон вечно ќе им биде благодарен што го изведоа на прав пат.

Наследничката на Есма Елеонора Мустафова исто даде резиме за Есма и за тоа како ја доживува и вели дека таа е нејзиниот трет родител.

Видеото е снимено благодарение на Тziganie ,заедно со браќата НУНЕ

Ликот и делото на Есма и Стево живеат и понатаму бидејки Симеон и Елеонора со сета почит кон нивните учители ги овековечија во емисија посветена на нив.