June 8, 2023

kliknime.online

твоето место за забава

Славјанка: Аууу не сум знаела дека тенковите Т72 на АРМ се руско производство

Министерката за одбрана на Република Македонија е во целосен шок откако и соопштија дека тенковите кои што во моментов ги поседува АРМ се од Руско производство.

Македонија во моментов поседува одредена бројка на тенкови од Руската марка ТЕНК Т-72 (да Апојасниме извозна варијанта на тенкот Т72) оваа варијанта е многу послаба од домашните верзии кои не се наменети за извоз. цЦелата статија прочитајте ја ТУКА